Termeni si conditii

I. Despre Noi
Serviciul https:
https://epharma.ro/ este oferit de ePharma cu sediul in Pitesti –strada Dimitrie Cantemir, Nr.4 bloc P13, scara C, etaj parter, inmatriculata in Registrul comertului sub nr.J/03/406/06.06.2002, avand cod unic deinregistrare RO14686198, denumita in cele ce urmeaza societatea.

Ne puteti contacta prin urmatoarele mijloace:

Prin e-mail la urmatoarele adrese:
comenzi@epharma.ro – pentru intrebari referitoare la procedura de plasare acomenzilor, metode de plata, metode de livrare, cereri money back, etc.;
office@epharma.ro – pentru initiere colaborari si parteneriate.
Prin telefon la numarul: 0770 625 428

II. Despre  ePharma
https://epharma.ro/ este un serviciu e-commerce care ofera utilizatorilor posibilitatea de a intra in posesia produselor afisate. Achizitia produselor se face pe baza comenzilor primite prin site.

III. Proprietatea Intelectuala
Continutul si designul, epharma.ro precum si orice alt material avand legatura cu acesta trimis dvs. prin email sau furnizat dvs. prin orice alta modalitate (exemplu: articole, design, descriere produse si orice altemateriale), apartin societatii si/sau colaboratorilor sai – acolo unde acest lucru este specificat in mod expres – (drept de autor) si sunt protejate de legislatia privind proprietatea intelectuala. Nu puteti utiliza, reproduce sau permite nimanui sa utilizeze sau sa reproduca materialele epharma.ro fara adetine o permisiune scrisa, prealabila din partea societatii.
Este permisa crearea limitata, revocabila si neexclusiva a hiperlinkurilorcatre pagina de index a epharma.ro, atat timp cat aceasta actiune nu prezinta epharma.ro intr-o lumina falsa, derogatory sau ofensiva. Nu puteti folosi logo-ul firmei sau alte proprietati grafice, sau marci ca parte a hyperlinkurilor fara a detine o permisiune scrisa, prealabila,din partea Societatii.

IV. Inregistrarea ca utilizator
Site-ul epharma.ro poate fi accesat in mod gratuit, iar simpla navigare in paginile acestuia nu este conditionata de inregistrarea ca utilizator (crearea unui cont de utilizator pe site). Pentru a beneficia insa de anumite servicii oferite de site, precum achizitionarea produselor oferite de acesta, primirea newsletterului  epharma.ro sau verificarea situatiei unor comenzi proprii, va trebui sa va inregistrati ca utilizator (sa va creati un cont de utilizator pe site). Inregistrarea ca utilizator presupune acceptarea prealabila de catre dvs. a Termenilor si Conditiilor de utilizare a epharma.ro si a Politicii de Confidentialitate a acestuia. Aceste reglementari constituie baza contractuala a raporturilor dintre utilizatori si Societate.
Intrucat  prevederile Termenilor si Conditiilor de utilizare si ai Politicii de Confidentialitate pot fi modificate, va rugam sa le revedeti periodic. In conditiile in care nu veti mai fi de acord cu prevederile acestora, va rugam s anu mai accesati/folositi serviciile epharma.ro.
Daca folositi acest Site, sunteti responsabili cu privire la pastrarea confidentialitatii datelor de acces in contul dvs. de utilizator.
Daca aveti mai putin de 14 (paisprezece) ani, puteti achizitiona produsele epharma.ro , numai cu ajutorul unui parinte sau tutore.
Epharma.ro isi rezerva dreptul de a inchide conturi de utilizatori, de a modifica sau elimina texte, imagini, hyperlinkuri, sau de a refuza vanzarea deproduse, la propria sa discretie.

V. Datele Personale
Prin inregistrarea ca utilizator al epharma.ro va vom solicita o serie de date personale, precum numele si prenumele, adresa de email, data nasterii dar si alte informatii cu caracter personal, care sa permita identificarea dvs. cautilizator al serviciului epharma.ro . De asemenea, pentru a va abona la newsletterul sau alertele epharma.ro va trebui sa ne comunicati o adresa de e-mail valida precum si alte date legate de dvs. Va rugam sa accesati pagina in care va este prezentata Politica de Confidentialitate pentru a va informa cuprivire la informatiile colectate de epharma.ro , cu privire la modul in care sunt folosite acestea, precum si la drepturile cu privire la protejarea intimitatii dvs.

VI. Procedura de cumparare
Pentru a cumpara si intra in posesia produselor oferite spre vanzare pe epharma.ro este necesara parcurgerea urmatoarelor etape:
– identificarea si alegerea produselor
– inregistrarea dvs. ca utilizator al epharma.ro
– efectuarea platii produselor. Plata se efectueaza online sau numerar la livrare in conditiile reglementate la Capitolul VII, iar costul final va contine pretul produsului comandat cu TVA inclus, pretul livrarii si,daca este cazul, pretul timbrului verde, in conformitate cu dispozitiile HG448/2005.
– livrarea produselor comandate si achitate va fi insotita, daca este cazul, de certificatul de garantie, de certificatul cu privire la service-ul post-vanzareasigurat de catre producator/importator/distribuitor si/sau alte certificate daca este cazul.
Prin lansarea unei comenzi electronice sau telefonice pe epharma.ro, sunteti de acord cu forma de comunicare (telefonica sau prin e-mail) prin care Site-ul isi deruleaza operatiunile.

In cazul in care produsul a fost platit cu cardul onine, iar la confirmarea comenzii se constata faptul ca produsul nu este pe stoc in cantitatea solicitata, comanda va fi anulata iar banii vor fi restituiti in maxim 14 zile.

VII. Cum cumpar

VII.1. Preturile
Cu exceptia cazurilor in care este prevazut altfel, preturile produselor afisate pe epharma.ro reprezinta preturile finale de cumparare si includ TVA(taxa pe valoare adaugata de 19%, valabila in Romania). Preturile finale de cumparare pot fi preturi sugerate de catre producatori sau furnizori, sau pot fi estimate in functie de preturile standard practicabile la nivelul industriei produsului comercializat.


VII.2. Metode de plata
Pentru efectuarea platii produselor comandate, puteti alege dintre urmatoarele metode de plata: plata online sau numerar/cash la livrare.Daca ati ales ca metoda de plata plata online , urmatorul ecran va multumeste pentru comanda plasata si va ofera informatiile relevante pentru comanda. Aceste informatii le veti primi si prin e-mail, sub forma unei facturi (detalii in cap. VII.2.1). Daca ati ales sa platiti numerar/cash la livrare, dupa plasarea comenzii veti primi prin e-mail informatiile relevante pentru comanda dvs., sub forma unei facturi, urmand sa efectuati plata produsului catre persoana care efectueaza livrarea.

Pentru produsele din categoria OTC livrarea se va face doar nominal.

VII.2.1. Cum cumpar si platesc produse de pe site-ul epharma.ro prin transfer bancar?

Puteti cumpara produse prin epharma.ro urmand 3 pasi:
a. Selectati produsul pe care doriti sa-l achizitionati  iar ulterior veti selecta \\\”Plaseaza comanda\\\”.
b. Introduceti/confirmati datele dvs. personale.
Aceste informatii sunt necesare pentru procesarea corecta si eficienta acomenzii plasate de catre dvs. Va rugam sa completati corect formularul si sa indicati persoanele catre care se face facturarea si livrarea. Adresa de e-mail are o  importanta extrema deoarece informatiile legate de comanda si produsele comandate vor fi transmise prin e-mail. O adresa de e-mail incorecta incetineste intregul proces de comanda. Mai mult de atat, societatea nu va putea sa va contacteze si sa va informeze asupra starii comenzii dvs. Daca adresa de livrare nu este aceeasi ca adresa de facturare, indicati acest lucru prin debifarea optiunii. Adresa pentru livrare este aceeasi cu adresa de facturare de la sfarsitul formularului. Alegeti metoda dorita de plata si confirmati datele alegand \\\”Pasul urmator\\\”. Daca adresa de livrare, sau adresa de facturare, sau ambele adrese nu sunt aceleasi cu adresele pe carele aveti inregistrate in contul de utilizator de pe site, inainte de a trece la urmatorul pas din procesul de plasare a comenzii, introduceti adresele defacturare si/sau de livrare valabile pentru comanda respectiva. Daca ati ales metoda de plata online veti primi prin e-mail o factura cu toate datele privitoare la comanda dvs.lX. Descrierea si returnarea produselor
epharma.ro depune toate eforturile pentru a fi cat se poate de precis. Cutoate acestea, epharma.ro nu garanteaza ca descrierile produselor sau a altor tipuri de materiale care au legatura cu acestea sunt precise, complete, curente sau fara erori. Daca un produs oferit de epharma.ro este diferit fata de descrierea aferenta acestuia de pe site, il puteti returna respectand prevederile politicii de returnare a produselor a site-ului si in conformitate cu legislatia romana in vigoare.

Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantul ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile lucratoare de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului, in conformitate cu dispozitiile Ordonantei nr.130/2000.

In cazul in care intelegeti sa valorificati acest drept aveti urmatoarele obligatii:
– de a returna produsul cumparat, in ambalajul original, nedeteriorat, pecheltuiala dvs.
– de a returna produsul cumparat in stare de functionare, nedeteriorat, instarea in care v-a fost livrat.
Consumatorul nu poate returna urmatoarele produse achizitionate, cu exceptiacazurilor in care partile au convenit altfel:
– certificate de garantie extinsa;

* Fotografiile sunt cu titlu de prezentare. Producatorul poate schimba ambalajul produsului fara a ne notifica in prealabil.

Pentru cazurile in care produsele livrate nu corespund comenzii efectuate si confirmate sunteti obligat sa anuntati prin email sau telefonic neconcordanta si vi se va restitui integral contravaloarea produselor livrate si a transportului (daca este cazul).

Clientul nu poate denunta unilateral

Nu poate returna, in conditiile art.16, literele d), e) si f) din O.U.G. nr. 34/2014, contracte de furnizare a unor produse care, prin natura lor, nu pot fi returnate (expl. produse cu ambalaj desigilat), produse care se pot degrada ori deteriora rapid, produse de lenjerie intima si produse de uz personal.

Potrivit dispozitiilor OUG 34/2014, produsele farmaceutice livrate nu pot face obiectul denuntarii unilaterale a contractului, intrucat, prin natura lor, se pot degrada ori deteriora rapid.

Produsele trebuie returnate in ambalajul lor original. Prin deschiderea ambalajelor individuale (ambalajul original al producatorului) in care au fost livrate produsele comandate inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii de utilizare si ca produsele sunt cele comandate si corespund cerintelor dumneavoastra.

Returnarea unui produs cumparat de pe site-ul epharma.ro se poate face in termen de maxim 14 zile calendaristice din momentul in care a intrat in posesia comenzii, respectand urmatoarele conditii:

Produsele nu trebuie sa prezinte urme de utilizare.

Produsele cosmetice trebuie sa fie sigilate.

Produsele sunt obligatoriu returnate in ambalajul original (ambalajul producatorului), cu toate accesoriile si eticheta integre (fara urme de utilizare, deteriorare, lovire);

Produsele returnate sunt din acelasi lot si sunt in stocul curent de marfa al vanzatorului.

Produsele nu au facut obiectul unei comenzi speciale sau al unei promotii speciale.

Produsele sunt in termenul de valabilitate.

Produsele pentru copii: suzetele, tetinele, biberoanele, canutele, accesoriile pentru alimentatie (farfurii, castronele, tacamuri etc.) se pot returna doar in ambalajul original, sigilate.

Produsele pentru copii: scaunele auto de copii, carucioarele sau jucariile, se returneaza in ambalajele originale intacte, fara urme de utilizare, deteriorare, lovire. In cazul in care produsul a fost desfacut si se constata ca are piese lipsa ori prezinta defecte evidente de fabricatie, pachetele returnate trebuie sa contina, in mod obligatoriu, ambalajul original desfacut, dar nedeteriorat si toate piesele. Altfel nu este indeplinita conditia de returnare a banilor. Ambalajele sunt considerate parte a produsului.

Incaltaminte: sabotii trebuie sa nu fie uzati pe talpa sau in interior, sa nu prezinte zgarieturi sau pete, sa aiba toate etichetele intacte si sa fie returnati in ambalajul original nedeteriorat, cutiile fiind considerate parte a produsului

Cosmetice si dermato-cosmetice: produsele cosmetice, dermato-cosmetice si de igiena si ingrijire personala care au fost desigilate nu vor fi acceptate la retur.

Accesorii: ochelarii de soare sau pentru citit trebuie sa fie returnati intacti, fara zgarieturi pe lentila sau urme de uzura. De asemenea, returul se face in etuiul original, care este parte a produsului

Aparatura, tehnica si dispozitive medicale: tensiometrele, glucometrele, nebulizatoarele, termometrele, cantarele, pernele/paturile electrice, sterilizatoarele, incalzitoarele, pompele de san etc. precum si dispozitivele ortopedice: carje, bastoane, cadre pasitoare, scaune, fotolii rulante etc se returneaza doar in ambalajele originale intacte si cu foliile de protectie de pe produs intacte. Orice defectiune de fabricatie, lipsa de piese semnalata de client face obiectul returului. Daca au fost desfacute, pachetele returnate trebuie sa contina, in mod obligatoriu, in ambalajul original desfacut, dar nedeteriorat, toate piesele, altfel nu este indeplinita conditia de returnare a banilor sau inlocuire a produsului, in cazul in care se revoca garantia. Ambalajele sunt considerate parte a produsului.

Un produs nu poate fi returnat in urmatoarele situatii:

In cazul in care prezinta semne vizibile de utilizare: este desigilat si/sau folosit.

Eticheta ambalajului este deteriorata sau lipseste.

Nu se afla in ambalajul in care a fost achizitionat (ambalajul original al producatorului) sau ambalajul este deteriorat.

Produsul a fost desigilat (exceptie face aparatura medicala detaliata mai sus).

Nu face parte din categoria produselor returnabile.

Produse care nu fac obiectul returului

In conformitate cu legea in vigoare, epharma.ro  isi rezerva dreptul de a nu accepta returnarea produselor care, prin natura lor, nu pot fi returnate sau care se pot degrada (perisabile) ori deteriora rapid, cum ar fi:

Medicamente, OTC-uri si suplimente: medicamentele, OTC-urile, suplimentele, si dispozitivele medicale autorizate de ANM, precum si produsele bio si naturiste (tincturi, extracte,ceaiuri, remedii naturiste, produse apicole, alimente pentru diabetici etc.) nu pot fi returnate.

Produsele alimentare pentru copii si adulti: produsele alimentare, cereale, piureuri, miere, pulberi, seminte, lapte, etc nu pot fi returnate!

Sport si nutritie: produsele si suplimentele (proteine, batoane energizante, vitamine etc.) nu pot fi returnate.

Produse de lenjerie, imbracaminte care intra in contact cu mucoasele/pielea sau produse de uz personal: produsele de lenjerie intima, ciorapii, glezniere, genunchiere, cotiere, corsete abdominale etc. nu pot fi returnate.

Medicamentele OTC se livreaza doar pe teritoriul Romaniei si nu pot fi returnate. Epharma.ro nu poate fi responsabila pentru neonorarea unei comenzi din cauze de forta majora: pandemii, restrictii de circulatie si alte situatii regionale sau nationale independente de vointa vanzatorului.

Reclamatiile dumneavoastra privind orice probleme legate de livrarea produselor comandate le puteti transmite pe adresa de e-mail: comenzi@epharma.ro, acestea fiind prelucrate in cel mai scurt timp de catre operatorii nostri.


XI. Recenzii, comentarii, comunicari si alte tipuri de continut
Utilizatorii pot posta recenzii, comentarii sau alte tipuri de continut;trimite sugestii, idei, pune intrebari, propune articole sau, alte tipuri demateriale, atata timp cat continutul acestora nu este ilegal, obscen,amenintator, defaimator, nu incalca dreptul la intimitate sau legea cu privirela protejarea proprietatii intelectuale; nu contine virusi informatici,comunicari comerciale, politice, care instiga la ura sau intoleranta pe motive etnice, religioase, rasiale, de orientare sexuala, mesaje colective sau alte forme postate.Societatea are dreptul de a modifica, reproduce, transmite, adapta, publica,distribui materialele postate de catre utilizatori, prin orice mijloc decomunicare in masa, din orice tara. Prin postarea de recenzii, comentarii, comunicari si alte tipuri de continut pe epharma.ro ,cedati dreptul societatii de a folosi numele dvs. in relatie cu materialelepostate; garantati ca detineti sau controlati intr-o alta forma, dreptul deproprietate intelectuala asupra materialelor pe care le postati; ca materialelepostate nu violeaza nici una dintre conditiile de postare ale recenziilor,comentariilor, comunicarilor si alte forme de continut din parte a utilizatorilor, ale epharma.ro .
epharma.ro are dreptul, dar nu obligatia de a monitoriza, edita sau sterge,orice tip de continut sau activitati ale utilizatorilor pe Site. epharma.ro  nueste responsabil si nu isi asuma responsabilitatea pentru nici unul dintre materialele postate de catre alte terte parti pe site. Epharma.ro are dreptul de a nu publica toate comentariile si articolele propuse de catre utilizatori.

XII. Forta Majora
Epharma.ro, afiliatii sau/si in general furnizorii de produse sau serviciicatre epharma.ro nu pot fi facuti responsabili pentru nici o intarziere sau eroare rezultand direct sau indirect din cauze care nu depind de vointa epharma.ro. Aceasta exonerare include, dar nu se limiteaza la: erorile de functionare a echipamentului tehnic de la epharma.ro , lipsa functionarii conexiunii la internet, lipsa functionarii conexiunilor de telefon, virusii informatici,accesul neautorizat in sistemele epharma.ro , erorile de operare, precum sicazurile de forta majora stipulate de legislatia romana in vigoare.

XIII. Publicitatea
Epharma.ro poate afisa, in paginile sale, reclame la produsele din oferta saprecum si la produse ori servicii apartinand tertilor. Prin utilizarea epharma.ro  si prin acceptarea Termenilor si Conditiilor de utilizare ale acestuia si aPoliticii de confidentialitate, va exprimati in mod direct acceptul de a fidestinatarul acestor comunicari cu caracter comercial.

XIV. Reclamatii privind incalcarea legii referitoare la protejareaproprietatii intelectuale
epharma.ro respecta dreptul la proprietatea intelectuala a tertilor. Daca atiobservat ca site-ul contine informatii care incalca dreptul acestora laproprietate intelectuala, va rugam sa ne trimiteti o instiintare la adresa deemail: reclamatii[at]c-shop.ro, sau sa ne contactati la numerele de fax si telefon, sau la adresa de corespondenta, afisate la capitolul Despre noi din prezentulcontract.

XV. Legislatia aplicabila
Serviciile oferite de Societate prin intermediul epharma.ro sunt guvernate dedispozitiile legilor romane, cu precadere de Legea 365/2002 privind comertulelectronic, Ordonanta 130/2000 privind protectia consumatorilor la incheiereasi executarea contractelor la distanta, HG 448/2005 si Directiva Europeana EC/96/2002,care reglementeaza regimul taxei pentru timbrul verde, aplicabil produselorelectronice.
Termenii si conditiile epharma.ro se supun legislatiei romane. In caz de litigiu, se va incerca mai intai o rezolvare pe cale amiabila, in termen de 30de zile lucratoare de la inregistrarea reclamatiei la sediul epharma.ro. In cazul in care nu se poate ajunge la o intelegere in termenul precizatanterior, litigiile dintre Parti se vor supune rezolvarii instantelorjudecatoreasti competente de pe raza municipiului Bucuresti.

XVI. Prezentarea ofertei
Epharma.ro isi rezerva dreptul de a opera oricand, orice modificari asupra preturilor si datelor tehnice prezente pe site-ul epharma.ro, fara o instiintare prealabila. Datele tehnice prezente pe site-ul epharma.ro au caracter informativ si nu reprezinta o obligatie contractuala. Fotografiile de pe site-ul epharma.ro au caracter informativ si pot exista diferente intre acestea si produs.