racealasigripa
Sănătatea contează

Top 5 Cele mai Bune Remedii Naturale Pentru Răceală și Gripă

 

 

 

Tratează-ți răceala acasă

 

 

Să fii bolnav, chiar și când ești acasă în pat, nu este distractiv. Combinația durerilor corpului, febră, frisoane și congestie nazală poate fi suficientă pentru a face pe oricine de neclintit.

 

Există o mulțime de remedii la domiciliu care vă pot atenua simptomele și vă pot readuce la normal. Dacă vă simțiți încă rău după câteva săptămâni, faceți o programare la medic. Dacă aveți probleme cu respirația, bătăi rapide ale inimii, simțiți leșin sau simțiți alte simptome severe, cereti ajutor medical mai devreme.

 

Continuați să citiți pentru a afla ce remedii împotriva gripei și a răcelii puteți prepara chiar la voi acasă.

 

 

 

Supa de pui

 

supadepui

Supa de pui poate să nu fie un leac, dar este o alegere excelentă când ești bolnav. Cercetările sugerează că savurarea unui bol de supă de pui cu legume, preparată de la zero sau încălzită dintr-o conservă, poate încetini mișcarea neutrofilelor din corp.

 

Neutrofilele sunt un tip comun de celule albe din sânge. Acestea vă ajută să vă protejați corpul de infecții. Când se mișcă încet, rămân mai concentrați în zonele corpului tău care necesită cea mai mare vindecare.

 

Studiul a descoperit că supa de pui a fost eficientă pentru a reduce simptomele infecțiilor respiratorii superioare. Supa cu conținut scăzut de sodiu are, de asemenea, o valoare nutritivă mare și vă ajută să vă mențineți hidratat. Este o alegere bună, indiferent de cum te simți.

 

 

 

Ghimbirul

 

ghimbir

Beneficiile pentru sănătate ale rădăcinii de ghimbir sunt descoperite de secole, dar acum avem dovezi științifice ale proprietăților sale curative.

 

Câteva felii de rădăcină de ghimbir crud în apă clocotită pot ajuta la calmarea tusei sau a durerii în gât. Cercetările sugerează că poate elimina, de asemenea, stările de greață care însoțesc atât de des gripa. De exemplu, un studiu a descoperit că doar 1 gram de ghimbir poate „atenua greața clinică din cauze diverse”.

 

 

 

 

Cumpără ceai de ghimbir chiar astăzi online și începe să simți beneficiile sale liniștitoare!

 

 

 

Mierea de albine

 

Mierea are o varietate de proprietăți antibacteriene și antimicrobiene. Consumul de miere în ceai cu lămâie poate ușura durerile de gât. Cercetările sugerează că mierea este, de asemenea, un suprimant eficient pentru tuse. Într-un studiu, cercetătorii au descoperit că oferirea copiilor 10 grame de miere la culcare a redus severitatea simptomelor de tuse. Se pare că copiii au dormit mai bine, ceea ce contribuie, de asemenea, la reducerea simptomelor de răceală.

 

Nu trebuie niciodată să dați miere unui copil mai mic de 1 an, deoarece conține deseori spori botulinici. Deși de obicei sunt inofensivi pentru copiii mai mari și adulți, sistemele imunitare ale bebelușilor nu le pot combate.

 

 

Cumpără acum miere de albine online începe să simți beneficiile sale!

 

 

 

Usturoiul

 

Usturoiul conține alicina compusă, care poate avea proprietăți antimicrobiene. Adăugarea unui supliment de usturoi la dieta dvs. poate reduce severitatea simptomelor de răceală. Conform unor cercetări, s-ar putea să vă ajute chiar să evitați să vă îmbolnăviți în primul rând.

 

Mai multe cercetări au fost făcute cu privire la potențialele beneficii ale combaterii racelii a usturoiului. Între timp, adăugarea mai multă usturoi la dieta dvs. probabil nu va strica.

 

 

Cumpără acum suplimente alimentare pe baza de usturoi online!

 

 

 

Echinacea

 

Ingredientele sale active includ flavonoide, substanțe chimice care au multe efecte terapeutice asupra organismului. De exemplu, flavonoidele îți pot stimula sistemul imunitar și pot reduce inflamațiile.

Cercetările privind eficacitatea echinaceei în combaterea răcelii și gripei comune au fost efectuate. Dar o recenzie sugerează că administrarea de echinacee poate scădea riscul de a dezvolta răceala comună cu mai mult de 50 la sută. De asemenea, poate reduce longevitatea unei răceli. Dacă sunteți un adult sănătos, aveți în considerare să luați 1 – 2 grame de rădăcină de echinacea sau de plante ca un ceai, de trei ori pe zi, timp de cel mult o săptămână.

 

 

Cumpără acum echinacea online!

 

 

 

Vitamina C

 

Vitamina C joacă un rol important în corpul tău și are multe beneficii pentru sănătate. Alături de lime, portocale, grapefruit, verdețuri cu frunze și alte fructe și legume, lămâile sunt o sursă bună de vitamina C. Adăugarea sucului de lămâie proaspătă la ceaiul fierbinte cu miere poate reduce flegma atunci când ești bolnav. Consumul de limonadă caldă sau rece poate fi de asemenea util.

 

În timp ce aceste băuturi s-ar putea să nu vă indepărteze complet răceala, acestea vă pot ajuta să obțineți vitamina C de care sistemul imunitar are nevoie. Obținerea suficientă de vitamină C poate scuti infecții ale tractului respirator superior și alte boli.

 

 

Cumpără acum Vitamina C online!

 

 

 

Probioticele

 

Probioticele sunt bacteriile și drojdiile „prietenoase” care se găsesc în corpul vostru, unele alimente și suplimente. Acestea vă pot ajuta să vă mențineți sănătos intestinul și sistemul imunitar, iar cercetările indică că probioticele pot reduce șansa de a vă îmbolnăvi de o infecție respiratorie superioară.

 

Pentru o sursă delicioasă și hrănitoare de bacterii utile, include iaurt în dieta ta. Pe lângă potențialele sale beneficii pentru sistemul dumneavoastră imunitar, iaurtul este o gustare sănătoasă care oferă o mulțime de proteine și calciu. Căutați pe etichetă produsele care listează bacteriile vii.

 

 

Cumpără acum Probiotice online!

 

 

 

 

Învață mai multe trucuri..

 

Există multe modalități prin care oamenii își tratează simptomele de răceală și gripă cu remedii la domiciliu. Unele dintre aceste remedii pot părea un pic ciudate, dar există oameni și comunități care adoră eficiența lor. Pentru a afla mai multe despre cele mai ciudate opțiuni de acolo, consultați cele mai ciudate tratamente împotriva răcelii din întreaga lume.

 

Dacă doriți să evitați să vă îmbolnăviți total, ar trebui să vă impulsionați proactiv sistemul imunitar. Pentru asta, aflați secretele noastre pentru a nu vă îmbolnăvi niciodată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.