Fără categorie

Cum poți îmbunătăți memoria si concentrarea?

Pentru a susține memoria si concentrarea trebuie să avem grijă de sănătatea și de tonusul creierului.

Conform specialiștilor, memoria si concentrarea nu depind de vârstă. Mai exact, creierul deține o capacitate uluitoare de perfecționare și totodată de adaptare indiferent de aceasta. În termeni medicali, aceasta poartă denumirea de neuroplasticitate.

Cu o impulsionare corectă, creierul poate să formeze noi legături neuronale, reușind să ofere performanță. Este de la sine înțeles că oamenii își doresc o minte cât mai sănătoasă pe tot parcursul vieții, însă pentru a îndeplini acest obiectiv este necesar să acorde atenție factorilor perturbatori care afectează memoria si concentrarea.

În rândurile următoare, se regăsesc informații utile despre cauzele pierderii puterii de concentrare și de memorare și modalitățile prin care se pot îmbunătăți.

Memoria înglobează procesele utilizate pentru a identifica, obține și menține informații. Ea funcționează astfel: informația este modificată într-o variantă care poate fi stocată prin intermediul codificării acesteia. Practic, memoria constă în capacitatea creierului de a sistematiza și recupera o informație.

Aceasta este fundamentală pentru viața unei persoane, fiind singura capabilă să influențeze direcțiile sau sensul unor acțiuni viitoare. Prin intermediul memoriei, se formează limbajul și identitatea proprie a omului.

Concentrarea reprezintă capacitatea oamenilor de a-și centra atenția. Randamentul și eficiența proceselor cognitive este influențată de capacitatea de direcționare a atenției. Concentrarea presupune un întreg proces neurocognitiv prin care creierul se orientează strict pe stimulii de interes pentru activitatea ce o prestează.

Care sunt efectele deteriorării puterii de memorare si concentrare?

Odată cu înaintarea în vârstă apar și unele afecțiuni de ordin intern care pot genera deteriorarea memoriei și implicit puterea de concentrare. Degradarea acestora are o mare influență asupra calității vieții provocând în cele din urmă tulburări de memorie. Indiferent de perioadă (ocazională, pe termen lung sau scurt), aceste tulburări sunt provocate de un factor perturbator.

Printre efectele generate de aceste tulburări enumerăm:

  • Probleme de logică și atenție;
  • Dificultăți în gândire;
  • Anxietate;
  • Pierderi temporare de luciditate (lacune de memorie);
  • Dificultăți de organizare;
  • Incapacitatea de a finaliza acțiuni începute;
  • Insomnie;
  • Dificultăți de vorbire – afazie.

Neuro Optimizer produsul minune care ajuta la mentinerea structurii si functiilor cerebrale; ofera suport in sustinerea integritatii, a permeabilitatii si a fluiditatii membranelor neuronale prin sustinerea sintezei fosfatidilcolinei, componenta majora a materiei cenusii.

Mentine capacitatea de invatare, memorare si redare a informatiilor, a fluiditatii verbale, a concentrarii, a vigilentei si a atentiei; ofera suport in imbunatatirea starii emotionale, a sociabilitatii, a adaptabilitatii, a capacitatii motorii, prin sustinerea sintezei si a nivelului neurotransmitatorilor acetilcolina, dopamina, adrenalina, noradrenalina, si a cresterii sensibilitatii receptorilor

Sustine neurogeneza si regenerararea neuritilor (prelungiri ale neuronilor); ofera suport in reducerea degenerarii neuronilor sanatosi si in stimularea factorului neurotrofic derivat din creier – BDNF (are actiune neuroplastica).

Acest supliment sustine transmiterea impulsurilor nervoase la nivel cerebral si favorizarea reducerea edemelor si sustinerea circulatiei cerebrale.

Sustine cresterea cantitatii de glucoza metabolizata de creier si a ratei de folosire a oxigenului prin participarea la metabolismul mitocondrial.

Bibliografie:

https ://aronia-charlottenburg.ro/memoria-si-concentrarea/

https: //www.secom.ro/products/supliment-alimentar-neuro-optimizer-60cps-jarrow-formulas

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *